Gevelreiniging / Gevelrestauratie

Waarom gevelreiniging aan uw gevel?
Door de weeromstandigheden en de luchtvervuiling in ons regenwater zijn de gevels in der loop van de jaren heen aangetast met vuil. Al het regenwater dat op de gevel komt wordt meteen opgezogen door de steen zelf. Het water verdampt natuurlijk maar het vuil blijft zitten op de gevel. En niet te vergeten de roetaanslag van al het verkeer. Wij kunnen uw gevel op verschillende manieren reinigen.
 
Hogedruk reiniging / Stoomcleaning:
Bij hogedruk reiniging wordt de gevel onder hoge druk schoon gespoten. Meestal is dat met ongeveer 200 bar en/of koud water of warm water (100 graden) afhankelijk van de vervuiling.
 
D.m.v. een reinigingsproduct:
Gevels kunnen ook worden schoongemaakt met een reinigingsproduct. In dat geval spreken we over Chemische Reiniging. De meeste toegepaste zijn: Zure en alkalische reinigingsmiddelen. Het principe achter deze vorm van reiniging is dat het middel de vervuiling moet oplossen zodat het met hoge druk kan worden afgespoeld.
 
Vochtstraaltechniek:
Bij deze techniek gebruiken we een straalmiddel (olivinezand). Het stralen gebeurt onder lage druk (slechts 1 tot 10 bar).
Door de juiste verhouding van druk, eventueel water en lucht kunnen wij zorgen voor een schone gevel.