Spouwmuur renovatie

Veel gevels in Nederland voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Ongeveer 80% van de panden met 4 of meer woonlagen en met een bouwjaar van 1945 tot 1980 vormt een risico. Bij veel van deze panden zijn de spouwmuurverankering / Spouwankers aangetast en functioneert deze niet goed of helemaal niet meer.

Indien uw muren voorzien zijn van spouwmuren, dan zullen het buiten- en binnenblad van de spouwmuur aan elkaar verbonden zijn door middel van spouwmuurankers. Deze ankers zorgen voor de stabiliteit van de muur of gevel. Wanneer er onvoldoende spouwmuurankers geplaatst worden of de spouwmuurankers zijn van slechte kwaliteit, dan loopt men het risico dat de gehele gevel instort. Met name wanneer er sprake is van spouwmuurankercorrosie, wordt u aangeraden uw spouwmuurankers te vernieuwen.

Heeft u scheurtjes ontdekt in de muren van uw pand of bent u bang dat een spouwanker niet goed geplaatst is? Voegbedrijf Hollander kan u helpen bij de spouwanker renovatie. Om er achter te komen wat er precies aan de hand is, kunnen wij voor u een onafhankelijk ingenieursbureau inschakelen. Dit bureau zorgt voor een grondige inspectie van uw pand, op basis waarvan wij een passend advies uit kunnen brengen voor de benodigde spouwanker renovatie. Wij kunnen op een relatief eenvoudige en voordelige manier gevel- of scheurverankeringen aanbrengen.